Η Αμοργός το νησί του απέραντου γαλάζιου, βρίσκεται στα νοτιοανατολικά των Κυκλάδων. Το όνομά της εικάζεται οτι προήλθε από το φυτό “αμοργίς”, ένα είδος λιναριού από το οποίο φτιάχνονταν οι άλικοι αμοργίδες χιτώνες, εξαίρετης ποιότητας και τεχνικής.

Η Αμοργός από την αρχαιότητα αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πολιτισμού των Κυκλάδων και διαθέτει έντονο παραδοσιακό χρώμα που αποτυπώνεται στους γραφικούς οικισμούς της καθώς και στον τρόπο ζωής των κατοίκων. Στο νησί της Αμοργού μπορείτε να επισκεφτείτε την ΧΩΡΑ, μία απο τις γραφικότερες πρωτεύουσες των Κυκλάδων. Εκεί ο επισκέπτης θα εντυπωσιαστεί από την κυκλαδίτικη παράδοση καθώς και την αρχιτεκτονική των σπιτιών της,τις κατάλευκες εκκλησίες, τις μικρές πλατείες και τα γραφικά δρομάκια που καταλήγουν στην κεντρική πλατεία.

Aelia Studios στην Αιγιάλη

Η Αμοργός διαθέτει 2 λιμάνια, τα Κατάπολα και την Αιγιάλη όπου και βρίσκονται τα δωμάτια μας σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από την υπέροχη παραλία της, η οποία είναι και η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία του νησιού. Στην Αιγιάλη μπορεί κανεις να επισκεφτεί τα 3 παραδοσιακά γραφικά κυκλαδίτικα χωριά Θολάρια, Λαγκάδα και Ποταμός με πολλές επιλογές φαγητού σε μικρά ταβερνάκια με εξαιρετικά παραδοσιακά εδέσματα.

Όμορφες παραλίες στηνΑΜΟΡΓΟ

Είσαι οπαδός της πεζοπορίας;7 ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΜΟΡΓΟΥ